/ ThinkStock/Getty Images
Бащата на 6-годишното момче, което бе убито от джип през пролетта на 2015 година, не вярва в правосъдието. Това каза той пред bTV, след като вчера стана ясно, че шофьорът, който блъсна детето му, може да бъде освободен от затвора предсрочно.
 
През април 2015-година 6-годишният Петьо от Панагюрище бе пометен от джип, зад волана на който бе бизнесменът Цветан Пъков. Детето карало колело, когато возилото го блъснало с скорост от почти 80 километра в час.
 
Убиецът на 6-годишния Петьо от Панагюрище може да излезе от затвора предсрочно

Шофьорът получи четиригодишна присъда. Вчера Софийският градски съд реши, че Пъков може да излезе от затвора близо половин година предсрочно. Зад решетките той имал примерно поведение, за което бил награждаван многократно. Пред съда бизнесменът казва, че съжалява за случилото се. Дали мъжът ще бъде пуснат на свобода, зависи от Апелативния съд, като прокуратурата протестира решението на градския съд пред втората инстанция.
 

Бащата на убитото на пътя дете - Петър Гевечанов, е категоричен, че не вярва на родното правосъдие. „Не, за секунда дори не съм повярвал! Той постоянно си е тук със семейството. Него го пускат, а нашето дете ще си гние в земята. Не съжалява със сигурност за това, което извърши”, каза той.
 
Прокурор протестира освобождаването на Цветан Пъков

“Това са законите в България… 4 години. От 6 на 4 години му падна присъдата! Сега ще го пуснат по-рано. През останалото време си е бил по клубовете и дискотеките. Но има Господ, това е. Господ вижда и ще го накаже”, казва още бащата на убитото дете.

В сряда съпругата на Гевечанов е родила син. И докато е още в болницата, майката научила, че мъжът, убил по-голямото й дете, може да излезе на свобода, без да е излежал присъдата си докрай.