Автобус блъсна осмокласничка и мина през крака й
Автобус блъсна осмокласничка и мина през крака й / Sofia Photo Agency
14-годишно момиче е било блъснато от автобус пред гимназиите на спирка "Почивка" във Варна, съобщиха за Дарик очевидци. Инцидентът е станал около 9 часа тази сутрин. След като е била блъсната от автобуса, девойката е паднала на земята. В този момент автобусът е потеглял и е минал през крака на тийнейджърката.

Според информация на Дарик момичето се казва Елизабет и учи френски в IV Езикова гимназия "Фредерик Жюлио Кюри". Тя каза пред Дарик, че шофьорът не е спрял, а е дал газ, след като е минал през крака й. Две от по-големите момчета от гимназията са завели пострадалата девойка в спешния център на болница "Св. Анна" в града.

Елизабет е минала през рентген и преглед в ортопедо-травматологичен кабинет. Резултатите показват, че момичето няма фрактури, съобщи д-р Жан Доревски, директор на болничното заведение. "Извадих голям късмет, че само предната гума на автобуса мина през мен", сподели Елизабет.

Дарик радио научи, че автобусът е бил по линията 148, а регистрационният му номер е В 0136. От фирма "Транстриумф", собственик на автобуса, заявиха, че нямат информация за такъв инцидент. Шофьорът твърди, че не е преминавал през крака на пострадалото момиче.   

Други новини от Варна