/ Министерство на финансите
Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев разговаря с британския министър за Европа и Северна Америка Джеймс Клевърли, който е на посещение у нас. Това съобщиха от Министерството на финансите.

Целта на визитата е да даде ясен знак за солидарност и заявка за установяване на тясно сътрудничество между двете страни в трудния момент, през който преминава не само Европа, а целият свят.

„Не бяхме напълно изненадани от развоя на събитията и реално подготовката ни започна няколко седмици преди да избухне войната. Изправени сме пред редица предизвикателства, най-същественото от които е осигуряване на алтернативни газови доставки“, каза по време на срещата вицепремиерът Асен Василев.

Министър Клевърли постави висока оценка на смелата политическа позиция на българското правителството, въпреки трудната, тревожна и уязвима ситуация, в която се намира региона.

Двамата обсъдиха евентуалните икономически и социални последици от войната и бъдещите перспективи за развитие пред веригите на доставки, търговските отношения и начините за намиране на стабилност и растеж.
Министерство на финансите