/ sxc.hu
Пламен Темелков, кмет на септемврийското село Семчиново, област Пазарджик, е арестуван тази сутрин, заедно с още шестима души, в изпълнение на европейска заповед за арест, научи ДАРИК от свои източници. Заповедта е издадена от Испания, а според текста Темелков е разследван за трафик на хора и сводничество.

Специализираната акция по задържането му, както и на останалите шестима, е организирана от столични полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура. От местните структури на МВР отказват каквато и да било информация. Макар да се знае, че Темелков е в пазарджишкия арест, откъдето се очаква да бъде експулсиран.

Пламен Темелков е първи мандат на поста. През 2015 г. бе издигнат от Единната народна партия и спечели местните избори. Последваха протести, в които се включиха стотици местни хора. Те поискаха проверка на резултатите от вота. Чуха се твърдения за платени гласове, като бе посочена и тарифа – 30 лева. Така бе предизвикана прокурорска проверка на имотното му състояние, която обаче не установи нищо и не се стигна до касиране на изборите.