Апелативният съд отложи делото за фонтана-убиец
Апелативният съд отложи делото за фонтана-убиец / netinfo

Състав на Софийския апелативен съд отложи делото за фонтана-убиец на площад "Славейков" за 22 февруари. Процесът беше отложен, тъй като адвокат Димитър Янков, защитник на един от подсъдимите по делото Васил Каменов, поиска да бъде назначена нова техническа експертиза, която да отговори на въпроса откъде е дошъл токът във водата на фонтана, от който на 3 май 2005 година загина 34-годишният Веселин Петров.

Каменов, който към датата на инцидента е бил изпълнителен директор на пазари "Теменуга", е единственият подсъдим, получил осъдителна присъда на първа инстанция - глоба от 1000 лева.

Първоинстанционният съд оправда другите двама подсъдими - бившия управител на Общински пазари Георги Зенгинов и директорът на "Крамкомплекс" ООД Симеон Кралев. Другите двама подсъдими - Георги Зенгинов и Симеон Кралев бяха оправдани на първа инстанция.

Според адвокат Янков експертите, направили първата експертиза, са работили единствено по хипотезата, че е имало електрическо захранване само по осветлението на фонтана. Адвокатът посочи, че заключението на вещите лица е неточно и че то не отговаря на въпроса откъде е дошло електричеството във водата на фонтана.

Прокурорът по делото и адвокатът на майката на загиналия Веселин Петров се съгласиха да бъде назначена нова техническа експертиза, която да отговори на този въпрос. Съдът прецени, че експертизата е необходима за изясняването на делото и уважи искането на адвокат Янков.