Лекар - анестезиолог от бургаската болница "Бургасмед" написа гневен пост към всички, които не спазват мерките и описа тежката картина в COVID-отделението, посочва NOVA.

Доктор Александър Серафимов публикува снимка на жълт чувал - един от тези, които използват за починалите от коронавируса и това доведе до хиляди коментари под публикацията.

„Положението е изключително сериозно. Всички реанимации в България са крайно претоварени и персоналът е подложен на изключително натоварване“, разказва специалистът. Той добави, че легла и медикаменти в страната има, но няма персонал.

„Постът ми бе написан след едно тежко дежурство. Видях протестиращите пред Здравното министерство и в мен се появи чувство на безсилие, на несправедливост и демотивация“, разказва д-р Серафимов.

„В болницата в Исперих работят четири души. Двама от тях са болни. Вчера една от нашите сестри дойде на работа с пневмония. След PCR се доказа и COVID-19. Колегите работят болни и носят абокати. Когато не се грижат за пациентите си включват медикаменти, за да могат да се излекуват и самите те“, казва още анестезиологът.
nova.bg