/ БГНЕС
Американското посолство и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на епидемията от COVID-19, съобщават от мисията ни в София. 

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия.“ – посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Херо Мустафа със специално обръщение към българските лекари (ВИДЕО)

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи, които си помагат взаимно по време на кризата с COVID-19, Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

​​​​​​​


Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа. Финансовата ни помощ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите. Ще предоставяме помощ за проекти, които вече се изпълняват, съобщават още от американското посолство и уточняват, че ще приемат номинации до 13 часа в понеделник, 30 март.