/ ВМРО
Александър Сиди от ВМРО сезира столичното РЗИ за нарушение на мерки от здравния министър - става въпрос за това, че Стойчо Кацаров е бил забелязан без маска в Народното събрание.

Това става ясно от видео, качено в профила във Facebook на члена на националното ръководство на ВМРО Александър Сиди. То е придружено и от кадри от въпросното посещение.



Да гледаме какво прави Кацаров или да четем заповедите му, пита още той и допълва:

"Само преди няколко дни министър Кацаров обрече на смърт ресторантьорския и развлекателен бизнес в страната, издавайки своя заповед, с която се ограничава възможността им за работа. Заповед, която също така налага стриктно използване на маски на закрито. Това обаче не му пречи нагло и цинично да не спазва собствената си заповед, стоейки без маска в парламента!", посочи той.

Борисов: Кацаров, или плати глоба, или ми върни парите (ВИДЕО)

Повод за острата реакция е посещението на здравния министър Стойчо Кацаров в парламента.

"По време на мащабния протест на ресторантьорите срещу новите мерки, които ще доведат до финансов колапс целия сектор и ще обрекат на мизерия стотици хиляди домакинства Кацаров си позволи да се разхожда необезпокояван, без да сложи задължителната за всички, според собствената му заповед, маска в закрити пространства", гласи позицията му.

Според Сиди, това е не само лицемерно. Това е демонстрация на арогантност. "Ето защо настояваме директорът на СРЗИ д-р Пенчев, да наложи наказание на лицето Стойчо Кацаров по надлежния ред", поиска той.