В парламента се разхождат като извънземни богове, заяви лидерът на ГЕРБ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика брифинг, за да отправи нови критики към президента и служебното правителство.

"С какво право мен ме глобиха 300 лв. с игумена на Рилския манастир, а тези хора ходят без маски в парламента", попита в началото на брифинга Бойко Борисов, показвайки снимки на Асен Василев и Стойчо Кацаров в парламента.

Бойко Борисов
Георги Димитров


„Защо нас ни глобяваха, защо изискват от ресторанти, бензиностанции, хората да спазват маските, а те се разхождат в парламента като някакви извънземни богове. Че са богове, разбрахме. Кацаров, или плати глоба, или ми върни парите. Ето те изобличен. И всичките му лъжи са изобличени“, каза още лидерът на ПП ГЕРБ.


Глобяват премиера и всички журналисти без маски в Рилския манастир (ВИДЕО)

"Никъде нищо няма да се затваря, само в България, защото Кацаров и Радев проспаха ваксинацията. Защото Кацаров си отива на море. Радев вместо да даде пример как се ваксинира - даже не знаем имунизиран ли е, или не", заяви Борисов.

Отдавна сме президентска република, каза още Борисов и отново нарече президента Румен Радев "диктатор". "Радев в момента самоубива следващото редовно правителство", посочи той.

Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор

Всичко е подчинено Радев да стане президент, дали държавата след това ще фалира, всичко сега е за благото на Радев.

Бойко Борисов
Георги Димитров

Борисов отправи обвиненя и за актуализацията на бюджета и призова управляващите да кажат, че актуализацията на бюджета изисква увеличение на данъците. "Страшно е, когато заложиш в бюджетните прогнози да няма приходи, а разходите да се вдигнат с милиарди. Изходът от това е или да теглим огромен дълг или да плащаме с данъци. Не си купувайте на Радев изборите с тези пенсии. Излезте и кажете - данъците трябва да се вдигнат с толкова процента, иначе този бюджет няма да се изпълни", каза Борисов.

Борисов към Радев: Новият главен прокурор може да попита за всичките далавери на твоя кръг

"Аз съм го изживял. Аз в такъв годеж няма да участвам. Това с постната пица на Дянков, след като фалира КТБ. Тогава бяхме толкова яки, че народът ни вярваше и удържахме. Ще дойде време след януари, февруари и март и пенсията може да стане 3 долара, както беше при Жан Виденов. Надявам се, че Европа няма да ни разреши да стигнем до там. Те се избиват, за ваксини, а ние даряваме. Поне нека се дарят, да не отиват зян", каза Борисов.

Борисов: Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство

Дано съм лош пророк, но досега каквото съм казал е станало, добави той.

Лидерът на ГЕРБ смята, че трябва "да забравим за еврозоната". "Това ви го гарантирам, защото аз съм вкарал България в чакалнята, заедно с моя екип и в Европейския банков съюз", категоричен е Борисов.