Президентът Румен Радев направи по-рано днес остър коментар за критиките срещу него, отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през последните дни, включително и в днешния празничен ден. „Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”, заяви Радев. 

Отговорът на Борисов не закъсня.

"Очаквахме, че поне на днешния ден този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии, защото това е смисълът на  демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата". Това заяви от Пловдив Бойко Борисов.

Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор

"Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес, когато сме в Пловдив, всички помним историята. Кой е бил против Съединението на България и кои имат изгода България да е толкова безпомощна", подчерта Борисов. 

Борисов заяви, че има множество недовършени проекти в Пловдив, които са били договорени с кметовете на населените места в региона.

„Съединението, Радев, не е само твоите хора да си ги гледаш, а всички други да са лоши. Съединението е с най-големите си врагове да можеш да говориш и това не са врагове, а политически противници. Съединението е като прошката. И за мое най-голямо съжаление – няма да оставям ненаказана лъжа или нападка. Вместо днес да кажем „добре, било каквото било”. Нови избори идват, това ли е смисълът, така ли ще продължаваме?”, заяви Борисов.

„Откъде знаеш ти кой ще е новият главен прокурор, кой ще е тоя? Може първо за торбичките на Пламен Узунов или Копринката да попита тоя нов главен прокурор. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг. Той от сега знае какви задачи ще даде на главния прокурор, затова е тоя зор да се сменя главния прокурор. Мене не ме е страх, аз толкова неща мога да му кажа на новия главен прокурор, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза още Борисов.

Бившият премиер отново отправи критики към служебното правителство. "Те убиха ваксинационния план. Дразнеха ги „зелените коридори”. Безобразие – искат да затварят бизнеси без да ги обезпечават. Най-важното е да направят партия около Румен Радев", продължи коментара си Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да коментира и обвиненията, които си разменят Тошко Йорданов и Татяна Дончева.

Корупцията се премести по най-високите етажи на властта, в парламента се купуват депутати за по половин милион. Управлението на листчетата и цифрите на Румен Радев. Това в момента се прави, заяви Борисов.