Адвокатът на Менда Стоянова ще търси отговорност от МВР за разпространение на невярна информация за задържането на бившата председателка на бюджетната комисия в Народното събрание. Това обяви в ефира на „Твоят ден” по NOVA адвокат Михаил Екимджиев. По думите му снощи около 10.41 часа Стоянова се е свързала с него.

Тя потърси съвет, дали да вярва на МВР, защото те разпространиха информация, че е била задържана, докато тя е била в дома си. Това е безобразие и ще се търси отговорност на МВР”, обясни той.

Борисов прекара нощта в ареста - какво следва (ВИДЕО)

Във връзка със задържането на Борисов адвокатът коментира, че има основание за решението за "проверка по неотложност".

„Ако беше следвана рутинната процедура, Гешев щеше да научи за това, а после и самият Борисов. Сега можеше дори да не е в България, а доказателствата да са унищожени. Всичко сега зависи от детайлите. Не е ясно какви точно са обвиненията за изнудване. Всичко зависи от детайлите, фактите и дали изобщо ще се стигне до обвинения. Засега имаме само първоначални действия по претърсване”, каза още той.

Михаил Екикмджиев добави, че вероятно не е случайно, че задържането на лидера на ГЕРБ стана в деня, в който Лаура Кьовеши беше на посещение у нас.

Асен Василев: Репресия е когато оковеш човек и го държиш пет часа с белезници на площада

„Това трябваше да се случи преди поне 10-11 години, когато за пръв път се появи информация за престъпни действия от страна на Борисов, след като спря разследването на Агенция „Митници”. Има очевидно стечение на факти, свързани с разследването на Европейската прокуратура, доказателство за това е и постът в социалните мрежи на Васил Божков”, уточни той.

Адвокатът е на мнение, че ако имаше работеща прокуратура и нас Борисов трябваше да бъде обвинен и арестуван много отдавна.

„Цацаров и Гешев имаха задача да прикриват престъпления, дойде моментът да се намери обходен процедурен начин да се търси отговорност”, каза още той

NOVA