Калина Сакскобургготска е намерила начин да проточи привличането й като обвиняема за шофирането в нетрезво състояние в курорта „Боровец“ миналата събота, съобщава БНТ.

Срещу мярка „подписка“: Княгиня Калина остава на свобода

Дъщерята на бившия премиер Симеон Сакскобургготски наела адвокат, чиято кантора е уведомила разследващия полицай, че защитникът в момента се намира в чужбина и иска друг ден, в който двете да се явят за повдигане на обвинение на княгиня Калина. Подобни отлагания са честа адвокатска практика в опит за шиканиране на делото.

Княгинята бе призована да се яви днес, за да й се предяви обвинение за причинената от нея лека катастрофа. При направен тест с дрегер са били отчетени 1,5 промила алкохол. По-късно Калина Сакскобургготска е отказала да даде кръвна проба в болница. Полицията конфискува автомобила, с който тя бе причинила инцидента. Автомобилът се оказа на юридическо лице.

Свидетел на инцидента: Калина Сакскобургготска беше боса, говореше си сама, тъпчеха я с кисело мляко

Очакванията са обвинението срещу Сакскобургготска да бъде повдигнато следващата седмица. Ако княгинята не представи основателна причина за неявяването си тогава, то може да се стигне и до принудителното й довеждане пред разследващите.