Цветанка Чавдарска твърди, че е противник на дрогата
Условна присъда за най-възрастната жена, подсъдима за наркотрафик у нас. 78-годишната Цветанка Чавкарска получи от спецсъда 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок. Призната е за виновна, че заедно с внука си държала вкъщи коноп за трафик. След присъдата Цветанка говори пред NOVA за килията, дрогата и справедливостта.

По професия, Цветанка е счетоводител. Преди година попада зад решетките по обвинение в наркотрафик. Казва, че никога няма да забрави как спецполицаи от ГДБОП я арестували в апартамента й в „Люлин”.

Оставиха ме в една килия. Вътре имаше едно метално легло, някакво скъсано одеяло и един метален стол. Беше студено”, каза осъдената на първа инстанция като наркодилър Цветанка Чавкарска. „Цяла нощ се разхождах наляво-надясно и се уморих по едно време. Тогава седнах. През това време съм заспала. Може би за много кратко. И се събудих вцепепена от студ. След това получих цистит, миома”, разказва Цветанка Чавдарска. „Не се страхувах, защото не съм крадла, не съм убийца, не съм сторила нищо зло на никого през живота си. Просто не се страхувах”.

78-годишна баба и внук ѝ зад решетките, продавали марихуана от дома си

Остава там една седмица. След това я пускат под домашен арест. Сега е на свобода, с присъда от 1 година, условно. Избягва да се среща с хора, за да не я сочат с пръст.

Запитана как е възможно една жена, която е и майка, и баба да продава наркотици на деца, тя отговаря: „Много пъти съм мислила за това и затова дори, когато можех да излизам, аз ходех само зад блока – отивах докрая и се връщах. Просто не исках да срещам хората. Исках да виждам хората, да ги чувам, да говоря с тях, но се чувствах неудобно”.

Въпреки присъда, Цветанка не изпитва вина. Не хвърля такава и върху внука й, който е осъден на 4 г. затвор. „Аз не съм разпространявала наркотици, нито съм вземала пари от децата, както казват. Не съм продавала”, коментира тя.

Цветанка твърди, че е противник на дрогата. „Обичам всички деца – малки и големи и се моля никога да не им се случва нещо такова - да вземат наркотици”, каза тя.

Освен условното наказание възрастната жена трябва да плати и глоба от 5 000 лева. Присъдата й не е окончателна.