200 млекопроизводители излязоха на протест
200 млекопроизводители излязоха на протест / netinfo
На 14 март в Стара Загора ще се създаде нова асоциация на млекопроизводителите. Това каза Георги Николов, фермер от Плевен по време на националния протест на млекопроизводителите в столицата.

В понеделник четирима фермери са били принудени да подпишат споразумения с министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил, но не са се съгласили. Това каза Адриан Цаконски , фермер от Враца.

Част от млекарите смятат да се присъединят към митинга срещу правителството, защото самите фермери също настояват за оставката на министър Нихат Кабил. Друга част от събралите се, която не искат протестите им да се политизират, не смята да се присъединява към протеста срещу управляващите.

Въпреки предварителните уверения на старозагорци, че няма да идват на митинга в столицата, фермери от града са тук. Те обясниха, че част от ръководството им не ги подкрепя.

Оркестър от Велико Търново, зурли и знамена – с това се отличава днешният протест на млекарите. Протестиращите смятат да продължат със стачните действия, докато не бъдат изпълнени всичките им искания. Според фермерите политическите сили, които сега са на власт, нямат право да се наричат българи, защото няма ефективна държавна политика за развитието на сектора.

В момента протестиращите стопани са около 200.