Завеждат иск срещу държавата, ако затворят фрий шоповете
Завеждат иск срещу държавата, ако затворят фрий шоповете / netinfo

Асоциацията на безмитната и травел рител търговия ще заведе иск срещу държавата за поне 480 милиона лева, ако магазините за безмитна търговия бъдат затворени. Това обяви председателят на асоциацията Радостин Генов.

Решението за закриване на безмитните магазини е взето под икономически натиск като мотивите не са ясни, обясни председателят на Асоциацията Радостин Генов и допълни: „Това е една комбинация за дискредитиране на безмитните оператори и нейните генератори във всички случи са свързани с политико-икономически интереси на групи тук, в България, които ползват плакетните решения за оценки, заплахите за предпазни клаузи и така нататък, за да завземат един пазар, от който мнозина много се интересуват.”

От асоциацията се оплакаха и че срокът за прекратяване на дейността на магазините също не е достатъчен. Димитър Димитров - собственик на безмитни магазини попита защо не се дава разрешение безмитните магазини да работят като обикновени. "На мен не ми е ясно защо става това. При всички положения ще стане, но въпросът е да се знае, че това, което се направи сега не прилича на нашата държава. Те дори като хората не могат да ги затворят", каза Димитров.