В. Велев: Ако не беше разривът между Пеевски и Василев, КТБ щеше да си функционира
В. Велев: Ако не беше разривът между Пеевски и Василев, КТБ щеше да си функционира / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
В. Велев: Ако не беше разривът между Пеевски и Василев, КТБ щеше да си функционира
73766
В. Велев: Ако не беше разривът между Пеевски и Василев, КТБ щеше да си функционира
  • В. Велев: Ако не беше разривът между Пеевски и Василев, КТБ щеше да си функционира

Лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев се усъмни в достоверността на информациите, че от КТБ са изнесени с чували 200 милиона в брой.

В предаването „Седмицата" по Дарик той коментира, че като обем това е нещо чудовищно и не може да стане скрито: „Това са били камиони, носене. Само където не са викали хамали от площад „Македония". Нещо не ми се вярва да стане тази работа и всичко това нещо да замине в някаква посока. Това означава, че или сме абсолютно разграден двор или че просто не е истина. Според мен просто не е истина".

„Има камери, доколкото знам и по банки, и по магазини, навсякъде има камери. Нещо не е ли заснето - чували, пренасяни с камиони нагоре-надолу. Прекалено фрапантно. Нека да извадят запис, да се видят как се влачат чували", коментира още Тренчев.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, сподели в „Седмицата", че по негова информация до съвсем скоро КТБ е била доста добре ликвидна, при това много над средноевропейските равнища и ако не е бил разривът между Пеевски и Василев, тя е щяла да функционира както всички останали:

„Това за чувалите е тежък физически труд. Това са камион чували. Миля, че всеки непредубеден наблюдател, който малко от малко разбира от финанси, би се съгласил, че тази банка, ако не беше разривът между Пеевски и Василев, нямаше да го водим този разговор. Банката щеше да си функционира както всички останали".

Трябва да има таван на гарантираните от държавата вложения в банките, смята Васил Велев. В противен случай биха се създали условия за огромни злоупотреби.

Според Константин Тренчев от друга страна не е справедливо да се разделиш с честно спечелените си пари заради това, че липсва контрол и някой друг не спазва правилата.