Съдът: „Ворскла” е собственик на продукцията по договора с „Кремиковци”
Съдът: „Ворскла” е собственик на продукцията по договора с „Кремиковци” / снимка: Sofia Photo Agency

Софийският градски съд е потвърдил правото на собственост на "Ворскла Стийл България" върху доставените суровини и произведената продукция, според подписания с "Кремиковци" договор за производство на ишлеме, съобщават от украинската компания.

Компанията е предоставила на съда неопровержими доказателства, документи и протоколи записи, подписани от ръководството на комбината, потвърждаващи действителната доставка на суровини, се посочва в съобщението.

Ръководството на "Ворскла" заявява, че всички обвинения срещу компанията от страна на ръководството на металургичния комбинат за неизпълнение на поетите задължения за доставка на суровини, са безпочвени. Комбинатът дължи на "Ворскла Стийл

България" повече от 5 млн. евро и 28 000 тона горещо валцувани рулони, за производството на които компанията е доставила повече от 60 000 тона суровини и въглища, както е доказано и в съда, допълват от фирмата на Константин Жеваго.

Ръководството на "Кремиковци" не разполага с информация относно местонахождението на продукцията и суровините, отбелязват от "Ворскла". Украинската компания възнамерява да изиска разследване на дейността на ръководството на металургичния комбинат от официалните държавни органи, както и изпълнение на съдебното решение с цел да се погасят задълженията към компанията.

Ръководството на "Ворскла" посочва в съобщението, че компанията е спряла инвестиционната си политика в металургичния комбинат от 20 октомври поради непрекъснатия саботаж, кражбата на продукция, влошаващата се пазарна конюнктура, а също и поради несъгласуваността в действията на кредиторите, държавните институции, управляващите и профсъюзите.