Стачка на пилотите анулира полети на Air France
Стачка на пилотите анулира полети на Air France / БГНЕС, архив
Стачка на пилотите анулира полети на Air France
74828
Стачка на пилотите анулира полети на Air France
  • Стачка на пилотите анулира полети на Air France

Стачка на пилотите на Air France блокира голяма част от полетите на компанията. На летище София на 15 септември беше отменен полетът, който каца в 16.15 часа от Париж и заминава в 17.20 часа обратно за френската столица. От самолетната компания потвърдиха за Дарик, че същият полет е анулиран и за 16 септември. Очаква се стачката да продължи до 22 септември включително.

Какво могат да направят пътниците, чиито самолети няма да излетят по разписание?

От миналата седмица Air France информира своите пътници, че са възможни проблеми с техните полети и им предлага замяна на билетите за дати след стачните действия. Другият вариант е промяна на маршрута, каза Нора Ковачева от компанията. "Пътниците, на които все още не сме се обадили, могат да се обадят в нашия офис на телефон 02-939-70-1002-939-70-10, за да бъдат променени безплатно билетите или да им бъдат предложени алтернативни полети, например през Амстердам", каза тя.

В случай, че пътниците не желаят да се възползват от никой от посочените варианти, могат да се откажат от билетите си, като ще получат цялата заплатена за тях сума. Нора Ковачева посъветва всички пътуващи да оставят телефон или имейл за контакт. Ако оставят телефона или електронната си поща било на авиокомпанията, било при туристическия агент, в подобни случаи превозвачът би могъл при промяна на полета да се свърже с тях, за да им предложи най-удобния вариант.

От утре се очаква да започне и стачка на пилотите на Lufthansa. Тя ще засегне летище Франкфурт от 9.00 до 17.00 часа местно време, като анулирани ще бъдат основно презокеанските полети. Към настоящия момент няма отменени полети на Летище София, но от немската компанията съветват пътниците да проверяват своевременно тяхната интернет страница.