Сметната палата ще провери пътния фонд за обществените поръчки
Сметната палата ще провери пътния фонд за обществените поръчки / netinfo

Проверка за начините на възлагане и изпълнение на обществените поръчки във Фонд „Републиканска пътна инфраструктира” ще извърши сметната плата. Това съобщи председателят на одитната институция Валери Димитров. Докладът ще обхване периода от 1 януари 2007-ма до средата на 2008-ма година.

Сметната палата приключва и две проверки във Фонд Републиканска пътна инфраструктура за финансовата дейност на институцията и за поддръжката на пътищата в страната. Двата доклада вече са връчени на сегашния изпълнителендирактор на ведомството Милош Поцков и в 14-дневен срок той и предшественикът му Веселин Георгиев могат да дадат обяснения или да оспорят изводите от одита на Сметната палата. Едва тогава ще бъдат обявени и резултатите от двете проверки.

През 2008 година се предвижда да бъдат проверени още качеството на образовованието у нас, като това вклйчва и одит на Софийския университет, където проверка последно е правена през 1998 година, съобщи проф. Валери Димитров. За първи път ще бъда проверен Държавен вестник. Очакват се и одити на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, на пожарната, на Комисията за защита на потребителите, на Общинския приветизационен фонд София, както и на Националната разузнавателна служба.