Родните туроперотари на изложение в Лондон
Родните туроперотари на изложение в Лондон / снимкa: Sofia Photo Agency

Български туроператори ще вземат участие в започващото днес в Лондон традиционно изложение за професионалисти в туризма „Уърлд Травел Маркет”. Повече от 45 000 специалисти от туристическия бизнес от 202 държави се очаква да участват в панаира до 13 ноември.

За България това ще е 28-то участие в изложението. На площ от 252 кв м щандовете си ще разположат 26 фирми от бранша. Акцент на българското участие е представянето на еко, приключенски и селски туризъм, с послание към посетителите „България – природата ви приветства”.

За първи път тази година участниците ще бъдат разположени по региони и специализирани продукти, като са представени Софийски регион, Черноморие, Рилско-пирински регион и продуктите – културно-познавателен туризъм, еко и приключенски турове и балнео и спа туризъм.

В рамките на изложението се провежда годишна среща на министрите на туризма на тема „Климатичните промени”. От българска страна ще участват председателят на Държавната агенция по туризма Анелия Крушкова и заместникът й Станислав Новаков.

13 ноември е Денят на световния икономически форум в рамките на изложението, а основната тема е „Връзката между състоянието на световната икономика и развитието на туристическата индустрия”.