Работниците от ОЦК плашат, че няма да ходят на работа, ако не получат парите си
Работниците от ОЦК плашат, че няма да ходят на работа, ако не получат парите си / снимка: DarikNews.bg, архив

На четирийстия ден от протестите си работниците от ОЦК-Кърджали се заканиха, че ако до сряда не получат парите си, са готови да спрат да ходят на работа и да поддържат индукционната пещ, която, по думите им, ако спре, производството в завода много трудно би се възобновило, предаде БТА.

Според синдикалния лидер на КТ "Подкрепа" в металургичното предприятие Анни Георгиев и началник-цеховете вече са подали заявления за напускане, а връзката между собственика на завода Валентин Захариев, изпълнителният директор Славея Стоянова и местното ръководство на предприятието била прекъсната.

И днес за един час бе блокиран изходът на Кърджали за Хасково през село Мост. Блокада ще има и утре от 9.30 до 10.30 часа.От КНСБ съобщиха в своя бюлетин, че на 11 април работниците и служителите от ОЦК Кърджали ще протестират в София пред сградата на „Интертръст холдинг" АД и пред Народното събрание.

От профсъюзната организация допълват, че миньорите от „Горубсо - Мадан" АД чакат сделката за мината да бъде финализирана. Очаква се миньорите да влязат под земята в сряда. Повечето от предписанията на Инспекцията по труда са изпълнени. Закупени са каски, миньорски лампи, самоспасители, работни облекла и обувки.