/ БГНЕС, архив
Парламентът отхвърли искането на БСП за временна парламентарна комисия, която да разгледа обстоятелствата по въвеждането на системата за електронни винетки.
 
Ще има ли друг доставчик на е-услуги за тол системата?

Народното събрание прие предложението на ГЕРБ за създаване на Обществен консултативен съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), както и регионалният министър да докладва на всеки два месеца за състоянието на тол системата.
 
"Имало ли е натиск от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за наемане на подизпълнители на фирмата изпълнител „Капш”; намалявани ли са дейностите, предвидени в първоначалния договор с австрийската компания; имало ли писмо за спиране на монтажа на терминалите за самотаксуване в края на миналата година - това са част от въпросите, които БСП постави по време на разискванията за електронните винетки в пленарна зала.
 
През лятото ще заработи изцяло електронната тол система за камиони

Регионалният министър Петя Аврамова отрече да е имало натиск и нареждане за спиране на монтажа на терминалите и заяви, че договорът с „Капш” и анексът към него са публикувани на сайта на Пътната агенция.