Нейнски: Готвени законови промени може да ни лишат от доверието на ЕС
Нейнски: Готвени законови промени може да ни лишат от доверието на ЕС / снимка: Sofia Photo Agency
Нейнски: Готвени законови промени може да ни лишат от доверието на ЕС
71471
Нейнски: Готвени законови промени може да ни лишат от доверието на ЕС
  • Нейнски: Готвени законови промени може да ни лишат от доверието на ЕС

Готвените промени в Закона за енергетиката, свързани с проекта „ Южен поток", целят да заобиколят изискванията на Европейския съюз за Третия енергиен пакет за принос, достъп и транзит на природен газ. Това заяви на извънредна пресконференция кандидатът за евродепутат от „Синьо единство" Надежда Нейнски.

По думите й ако бъдат направени поправки в закона, това ще задълбочи невъзможността за привличане на европейски инвеститори у нас и ще увеличи зависимостта на страната ни от Русия. Нейнски допълни, че дебатите, свързани с ползата на обществото от членството на България в ЕС, ще бъдат водещи в предизборната кампания на партията.

Според Надежда Нейнски евентуалните промени в Закона за енергетиката лишават България от доверието на ЕС по отношение на инвестиции и откриване на нови работни места.

"Невъзможността да бъдем наистина партньори на ЕС и да се възползваме от предимствата, които ни дава европейското членство стават причина за загубата на десетки хиляди работни места поради това, че чуждестранните инвеститори няма да изберат България заради тази непредсказуемост и законодателство, което противоречи на европейските норми", каза Нейнски.

Тя допълни, че не е нормално до този момент правителството да не е представило ясна позиция за кризата в Украйна. "Има отделни исзказвания на външния министър или на премиера, които веднага са захлупени с изказвания от БСП, така че българските политици най-вече от БСП, а и от други политически сили трябва да си дадат сметка, че те са първо, български политици, а след това идеологически симпатизират примерно на Русия", каза Нейнски.

Тя поясни, че по време на предизборната кампания за евровота, страната трябва да препотвърди интереса към членството си в Европейския съюз.