„Макдоналдс” и „Телерик” са най-добрите работодатели у нас за 2010
„Макдоналдс” и „Телерик” са най-добрите работодатели у нас за 2010 / netinfo

Най-добрите работодатели в България за 2010 година са „Макдоналдс” в категория „Големи компании” и „Телерик” в категория „Малки и средни компании”. Това стана показват резултатите от ежегодното проучване, провеждано от Aon Hewitt, с медийното партньорство на вестниците „Капитал” и „Дневник” и Дарик радио.

Това е петото юбилейно проучване „Най-добрите работодатели”, което Aon Hewitt провежда в България като част от най-голямото проучване за Централна и Източна Европа. Повече от 6000 служители и над 220 топ мениджъри от 32 компании в България взеха участие в проучването тази година. Списъкът с най-добрите работодатели за Централна и Източна Европа ще бъде публикуван през юни 2011 г. Обикновено там намират място и някои от отличените компании в България.

На церемонията по обявяване на резултатите бяха представени и две специални отличия. Отличието за 5 години партньорство в ангажирането на служителите беше присъдено на „Мобилтел” и „Макдоналдс”. Сред всички 328 участници това са двете компании, които са участвали последователно и през петте години, които са повишавали или задържали нивото си на ангажираност и са работили успешно, за да постигат целите си чрез хората.