КЕВР решава за цените на топлото в края на март, очакват се понижения
КЕВР решава за цените на топлото в края на март, очакват се понижения / снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе решение за цената на топлоенергията за второто тримесечие на годината на 30 март.

На открито заседание регулаторният орган обсъди промени в цените на топлинната енергия и преференциална цена на електрическата енергия от високоефективно комбинирано производство.

Парното и топлата вода поевтиняват с до 10%

В събота от КЕВР съобщиха, че заради намаляване на цената на природния газ от 1 април, което се очаква да бъде с 13 на сто, цените на топлинната енергия също да паднат, като за някои дружества поевтиняването може да е с до 10 процента. Топлофикационните дружества оцениха като справедливо предвиденото от КЕВР понижаване на цените. Те направиха уговорката, че през изминалия период са понесли загуби заради това, че регулаторният орган не е увеличил цената на парното след поскъпване на газа.

От обществения доставчик на синьо гориво се оплакаха, че когато са дали прогнозата за си понижаване на цената от април, тя е направена при друг курс на долара и това ще доведе до загуби за компанията.