Италианска компания ще достави на България катери за брегова охрана
Италианска компания ще достави на България катери за брегова охрана / netinfo

Италианската корабостроителница "Кантиери навали дел Голфо" се наложи на международния пазар с поръчка на два катера за брегова охрана, предназначени за България, информира днес вестник "Темпо".

Компанията от Гаета край Неапол, специализирана в строителството на плавателни съдове за нуждите на органите на реда, ще достави до края на годината катерите на България, която отскоро е член на ЕС.

"Кантиери навали дел Голфо" се включи в процеса на разширяване на границите на ЕС, преодолявайки в търг силни холандски и германски конкуренти като "Дамен Шипярдс", "Люрсен" и "Дач Мединте". Тази поръчка придобива особено значение, именно защото се вписва в стратегията на адаптация на новите страни членки на ЕС, подчертава "Темпо".

Корабостроителницата в Гаета се наложи на международния пазар благодарение на това, че гарантира сигурност, доверие и професионализъм. Преди известно време тя спечели търг на Европейската комисия и достави на Румъния пет катера за брегова охрана, се посочва в заключение. (БТА)