Газовата компания в Плевен има първите 200 битови абонати
Газовата компания в Плевен има първите 200 битови абонати / netinfo

Газовата компания в Плевен има първите 200 битови абонати, за една година дружеството предвижда над 1000 домакинства да получат газ за битови нужди. Това съобщи Свилен Иванов от Черноморската технологична компания /ЧТК/ Варна, която спечели търга за газоразпределителен район "Мизия" с административен център Плевен. 99 на сто от капитала на фирмата е притежание на италианската компания АМГА.

Иванов посочи, че програмата на ЧТК предвижда до март 2008 година в Плевен да бъдат свързани с газопреносната мрежа 86 обществено-административни абоната и 56 индустриални предприятия. За целта ще бъдат вложени 1 милион 835 хиляди лева инвестиции. Освен в областния център ще продължи газифицирането на девет селища - Червен бряг, Долна Митрополия и Пордим в Плевенска област, Дряново в Габровска област, Сухиндол във Великотърновска и в Ловешка- Луковит, Летница, Угърчин и Ябланица.

В този район в централната част на Северна България ЧТК ще изгради за една година над 40 километра газопреносна мрежа. Ако получи разрешение от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, компанията има готовност за още 30 километра мрежа само в Габрово, каза Иванов.