Гаврийски и Пешов спечелиха наградите на Буров
Гаврийски и Пешов спечелиха наградите на Буров / netinfo

Светослав Гаврийски и Симеон Пешов спечелиха наградите на фондация Буров 2006 година за финансово и индустриално управление.

В гласуването са участвали 63 физически и юридически лица.

За наградата за банково управление бяха номинирани банкери с принос в стабилността и обновлението на банковата система, в отстояването на престижа и амбицията за развитие на българския банкер.

Носителят на наградата за банково управление за 2006 година Светослав Гаврийски е бивш управител на БНБ, през периода 1992 – 1997 е заместник-министър на финансите, в момента е главен изпълнителен директор на ТБ „Алианц България”.

Сред номинираните банкери са и: Левон Хампарцумян, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Булбанк АД за успешно защитен авторитет и позиции на български банкер при структуриране на управлението на консолидираната банка и Момчил Андреев, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на “Райфайзенбанк” (България) за последователността и енергичността, с която управляваната от него банка се утвърждава на банковия пазар.

Тазгодишен носител на приз “Буров” за индустриално управление е г-н Симеон Пешов - председател на УС на “Главболгарстрой” АД. Като ръководител на дружеството той го извежда дo най-голямата строителна фирма в България с годишен оборот над 100 млн. щ.д., носител на престижни награди – “Сграда на годината ( 2002 и 2003) и “Платинен приз ” (2003) на Българската строителна камара за най-добра строителна практика. На фирмата е присъден Почетния знак на Президента на Р България за принос в развитието на строителния бизнес в България

Номинирани за наградата за индустриално управление са личности, направили традиционни български индустрии, предпочитани на международните пазари: Лъчезар Цоцорков, Изпълнителен директор на “Асарел Медет” АД за неговия принос за стабилното развитие на дружеството и превръщането му във важен фактор за регионалната и национална икономика; Симеон Пешов, Председател на УС на “Главболгарстрой” АД за приноса му в издигане на националния и международен авторитет на българския строител и Никола Добрев, Главен изпълнителен директор на “КЦМ 2000” АД и председател на Надзорния съвет на “КЦМ” АД, Пловдив за неговия принос в утвърждаване на конкурентоспособността на марката “КЦМ” на европейския пазар на цветни метали.

Наградите ще бъдат връчени днес от министъра на финансите г-н Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката г-н Румен Овчаров на церемония в Гранд Хотел “София”.