Гагаузов: Твърденията, че има разследване в пътния фонд са лъжи
Гагаузов: Твърденията, че има разследване в пътния фонд са лъжи / снимка: Sofia Photo Agency
Твърденията, че има някакво разследване във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” са лъжи и инсинуации. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов в предаването „Седмицата” на Дарик радио. По думите му, той никога не е призоваван от някого и разпитват за това какво се прави в пътния фонд. Министър Гагаузов заяви, че има протоколи, от които може да се види точно какви решения е вземало ръководството на фонда. Това е поредната провокация към Брюксел и нашето общество, заяви още той.

На въпрос дали министрите се занимават с конкретни сделки министър Гагаузов обясни, че управителният съвет на фонда разглежда бюджета, политиката, която ще се осъществява и нито един от министрите не се занимава с това колко пътища ще се строят. Договорите с частни фирми се сключват, както повелява Законът за обществените поръчки, каза още той.

В „Седмицата” по Дарик Гагаузов каза още, че всички големи ремонти по магистралите се спират през лятото, за да могат хората да пътуват спокойно.

Той допълни, че е крайно наложително да се извършат ремонтните дейности и в останалите тунели на автомагистрала „Хемус”, тъй като те не са ремонтирани с години и има опасност лампите да паднат върху преминаващите коли:

„Вижте, тези тунели не са ремонтирани 25-30 години. Има опасност за тяхното състояние, ако не се направи този ремонт. Осветителните тела от тунелите започват от корозията да падат, ще паднат върху автомобилите. Ние не можем да не ги ремонтираме. Друг е въпросът, че няма как да се прави ремонтът едновременно с движението, и това е основният проблем, но в най-активните периоди ще се спира този ремонт, за да може хората да се движат по-нормално по тези участъци.

От София до Бургас пътят е перфектен и никъде няма ремонт. Мога да кажа, че ако тръгнете от границата Кулата, минете през Благоевград, стигнете до София, от София до Бургас, от Бургас до Варна и от Варна до София – няма един метър лош път”, каза още Гагаузов.