Лозунгът Времето е наше бил на пророчицата Ванга
Лозунгът Времето е наше бил на пророчицата Ванга / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Лозунгът "Времето е наше" бил на пророчицата Ванга
60637
Лозунгът "Времето е наше" бил на пророчицата Ванга
  • Лозунгът "Времето е наше" бил на пророчицата Ванга

Лозунгът на СДС "Времето е наше" е създаден, благодарение на пророчицата Ванга. Това разкри в ефира на Дарик Емил Кошлуков. Като водещ на предаване в празничната програма на радиото той разказа историята за раждането на най-популярния лозунг на синята партия в началото на демокрацията.

Гости на Кошлуков бяха Богдана Карадочева и Кирил Маричков, които говориха за песните по площадите в зората на прехода.

На фона на песента "45 години стигат" Емил Кошлуков разказа историята за това как се е появил лозунгът на СДС в зората на демокрацията "Времето е наше". "На един от митингите в Петрич, някои от лидерите на СДС го бяха завели при леля Ванга. Виждат се те и тя казва: "Времето на комунистите свърши!". И на обсъждането в изборния щаб на СДС думите не помня точно на кой бяха: "Ами, ето го лозунгът - като времето на комунистите свърши, значи времето е наше", разказа Кошлуков. И допълни, че този лозунг "Времето е наше" е на леля Ванга.

Кирил Маричков призна, че когато днес слуша песните от началото на демокрацията, му става хем приятно, хем малко тъжно. Да не забравяме, че бяхме на всичкото отгоре и по-млади с по 20 години, допълни музикантът.

"Отново бих тръгнала със същия ентусиазъм да викам и да пея по площадите - даже някой ми викаше Мегдана Карадочева", каза в ефира на Дарик Богдана Карадочева.

Ние си свършихме нашата работа тогава - ние събудихме с песните си тогава много хора, които намериха смелост да дойдат на площадите и да викат, благодарение на песните, допълни тя.

"Често чувам днес и изречението - толкова скачахме по митингите и каква стана тя", коментира още Кирил Маричков.

Богдана Карадочева допълни, че има и такива хора, но все пак България вече не е същата.