Награди за учениците на СОУ Св. Паисий Хилендарски- Дупница
Награди за учениците на СОУ Св. Паисий Хилендарски- Дупница / netinfo

СОУ „Паисий Хилендарски", гр. Дупница бе класирано на трето място, за което получава и материална награда, на второто издание на Националния литературен конкурс за средношколци, организиран от департамент „Романистика и германистика" на НБУ. В конкурса взеха участие над 20 ученици от 11 и 12- ти клас на различни училища от цялата страна.
В индивидуалното класиране по испански език на първо място е Мария-Магдалена Иванова Стоянова от ХІ б клас, за есе на тема „Аз след 10 години".
За четвърта поредна година се провежда Националният ученически конкурс за микроразказ на испански език, под егидата на Посолство на Испания в България. След завоюваното първо място в първото издание на конкурса от Георги Русев, последвалите награди на Стефан Радов и Мартин Васев - всички те лауреати и носители на национална диплома, сега от випуск 2016 първа награда е присъдена на Георги Йорданов от ХІІ б клас.
През тези четири години учениците от испанските паралелки на СОУ „Св. Паисий Хилендарски", град Дупница, участници в конкурса, винаги са били след най-добрите със своите оригинални художествени и на изключително добър испански език произведения.