Въвеждат се по-строги противоепидемични мерки в област Ямбол, които ще важат в следващите три седмици.

Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови, образователни и обучителни центрове, танцови и театрални школи, както и посещенията в детски центрове, клубове и други групови услуги за деца до 18 години.

Събирания от частен характер като сватби, кръщенета и погребения могат да се провеждат само с членове на домакинството, без посетители (с до 20 човека).

По-строги мерки срещу COVID-19 от днес в Габровско

Преустановява се и провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена среда, както и фестивали, събори и фолклорни инициативи.

Фитнес залите, спортните зали, кина, театри и концерти ще работят при 30% капацитет, а пенсионерските клубове и дневните центрове за възрастни се затварят.

Учениците в Ямбол, Елхово, Стралджа и Болярово се въвежда ротационен принцип на обучение. От днес до 29 октомври се преустановява присъственото обучение на децата от 5, 6, 9 и 11 клас. От 1 до 5 ноември класовете 7, 8, 10 и 12 клас преустановяват присъственото обучение. Изключение се допуска само за ОУ „Йордан Йовков“ в гр. Ямбол поради възможност за двусменен режим там.

Детските градини и ясли няма да се затварят. Преустановяват се свижданията в лечебните заведения и специализираните социални услуги.
 
Информационна агенция Фокус