/ Община Ямбол
Целта е гражданите да бъдат улеснени при своето пътуване
По инициатива на Община Ямбол приложение и сайт ще показват в реално време движението и ще предоставят информация за градския транспорт в града, съобщиха от Общината.

Жителите и гостите на Ямбол, които ползват градския транспорт, вече могат да използват безплатното мобилно приложение - „BusYambol“, както и сайт с информация за пътниците - https://transport.yambol.bg/.

Започна ремонт за над 1,2 млн. лева на лекоатлетическата писта на градския стадион в Ямбол

Инициативата за тяхното създаване е на Общината, а целта е гражданите да бъдат улеснени при своето пътуване. Чрез сайта и чрез приложението се показват разписанията и в реално време се предоставя актуална информация за движението и времето на заминаване на градските автобуси.

Налична е и карта с всички спирки, показваща местоположението на автобусите, изписва се и реалното време за достигане на желаната крайна дестинация от пътуващия.

Потребителите на сайта и приложението имат възможност за лесен и бърз достъп до спирки, които представляват интерес, с непрекъснато обновяваща се информация за най-близките превозни средства, които се очаква да пристигнат.

Пътниците ще могат да намерят и информация за актуални разписания за различните дни от седмицата както по линии, така и планирани преминавания на автобусите по спирки.

Приложенията работят в синхрон с цялата информационна система, която включва GPS устройствата, поставени в автобусите. Предстои и монтиране на информационни устройства по основните спирки в града.