/ Агенция "Митници"
Митнически служители откриха 26 400 къса - 1320 кутии контрабандни цигари в тапицирани плоскости за пейки, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

Тютюневите изделия са открити при проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници. На 4 юни автобус пристигнал на входящо трасе на Митнически пункт "Лесово".

По 5 хил. лева глоба за митничари от „Лесово“, взимали подкупи

Шофьорът, български гражданин, обяснил, че превозва единствено багажа на пътници. Извършена е щателна митническа проверка на превозното средство и наличния багаж, включително със специализирана рентгенова апаратура.

Агенция "Митници"

При проверката на пакет, съдържащ шест тапицирани плоскости за пейки, митническите служители установяват, че във вътрешната част на плоскостите са укрити общо 1320 кутии цигари без акцизен бандерол, като във всяка от плоскостите са били скрити по 220 кутии цигари.

Според дадените обяснения от шофьора, плоскостите за пейки са непридружена пратка, предназначена за трето лице, която шофьорът приел да превози. Контрабандните 1320 кутии цигари са иззети. Срещу шофьора на автобуса български гражданин е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.