/ iStock/Getty Images
Повече от 600 рисунки на ямболски деца и ученици са получени за участие в конкурс на тема "Коледа", съобщиха от общинския пресцентър.

Конкурсът е част от благотворителната кампания на общината под наслов "Подай ръка - спаси живот!", която се провежда за четиринадесета поредна година.

Целта е да бъдат подкрепени тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно лечение. Средствата се набират чрез продажба на коледни картички с рисунки на деца от целодневните детски градини и ученици, подбрани от жури. В него могат да участват млади художници разделени в три възрастови групи: деца от подготвителни групи /5-6 годишни/; ученици от I до IV клас и от V до VIII клас.

Кампания в Ямбол ще помага на тежко болни деца и младежи

Класираните на първо място творби в трите възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на общината. Ще бъдат отпечатани също първите десет от номинираните от журито рисунки, които ще се разпространяват на цена от един лев, както и рисунка за лого на рекламните материали за предстоящия общинския празник "Ямболски коледарски буенек" - 2021.

В предишните издания на благотворителната инициатива са събрани близо 250 000 лева, с които е подпомогнато лечението на десетки деца и младежи от Ямбол.
БТА