За 14-ти пореден път
За 14-а поредна година община Ямбол организира благотворителната кампания "Подай ръка - спаси живот" в подкрепа на тежко болни деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

В основата на кампанията е конкурсът за детска рисунка на тема "Коледа". Всяка година в него се включват между 700 и 800 деца.

Участниците са от петгодишна възраст до осми клас, разделени в три възрастови групи. Десет отличени рисунки ще се превърнат в коледни картички и ще се разпространяват с благотворителна цел на цена от 1 лев.

Любими играчки помагат на болни деца в Перник (ВИДЕО)

Ще бъде номинирана и рисунка, която ще е на рекламните материали за емблематичния Коледарски ямболски празник. Една от рисунките ще се отпечата и като поздравителна картичка от името на кмета Валентин Ревански.

В предходните издания на инициативата досега са събрани близо 250 000 лева, с които е подпомогнато лечение на деца младежи, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. Крайният срок за представяне на рисунките тази година е 1 ноември.
БТА