Във вторник обявяват победителя във фотоконкурса в Монтана
Във вторник обявяват победителя във фотоконкурса в Монтана / netinfo
Близо 40 любителски снимки са изпратени на електронните адреси на Младежкия дом в Монтана за участие в конкурса “Любовта, без която не можем”. Първите файлове пристигнаха от Мюнхен, изпратени от монтанчанката Петя Митова, която следва там. Тя научила за конкурса минути след обявяването му на сайта www.montana-dnes.com. Въпреки че конкурсът е посветен на 14 февруари – Деня на влюбените, част от авторите са интерпретирали темата по-творчески и са търсили специфични измерения на любовта като майчина обич, детски симпатии, пиетет към природата, приятелство. Все още няма снимка, провокирана от идеята, че Бог е любов или посветена на любовта към Бога, както и на хуманизма.

Изпратените снимки ще бъдат оценени от компетентно жури. Негов председател ще бъде Николай Пенков – председател на Представителството на Съюза на българските художници в Монтана. Ще му помагат професионалният фотограф Саветка Димитрова – управител на фирма “Съни колор”, фоторепортерът Цветомир Цветков – кореспондент на Българската телеграфна агенция, управителката на Обредния дом Василка Стоянова и художничката на Младежкия дом Румяна Белчева.

Освен че ще отличи победителите, журито ще определи и снимките, които ще бъдат включени в изложба. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 12 февруари. Класираните на I, II, III място ще получат предметни награди, осигурени от фотостудио “Съни колор”, а за победителя е осигурен и куверт за двама от ресторант „Стив”. Специална награда за сватбена снимка ще връчи Обредния дом. Поощрения ще има за всички участници, чиито снимки са включени в изложбата. Тя ще бъде открита на 14 февруари от 13.00 часа във фоайето на Младежкия дом. На откриването й ще бъдат връчени наградите на победителите.

Снимките на победителите ще бъдат публикувани във вестниците и на сайтовете, които са медиини партньори на Младежкия дом.