Протестиращите преградиха централния булевард "2 юни" във Враца.
Протестиращите преградиха централния булевард "2 юни" във Враца. / Дарик - Враца
И днес, въпреки поройния дъжд и почивния ден, лекари, медицински сестри и граждани на Враца излязоха на протест в защита на съществуването на врачанската болница. Петдесетината протестиращи преградиха булевард “2 юни” и спряха движението, като целта бе да се покаже сериозността на тяхната позиция.

Болницата във Враца похарчила близо милион лева за скенер

За първи път от последните дни сред протестиращите се прокрадна надежда за решение на казуса, която обобщи д-р Емил Младенов, председател на синдиката “Подкрепа” в здравното заведение във Враца.
 
Лекарите във Враца питат: Пациентите от областта по-ниско качество ли са?

“Предполагам, че двата почивни дни ще избистрят комплексното решение на проблема с врачанската болница, който изисква не само осигуряването на заплати, а и изясняване на отговорността – кой носи вина за неизгодните сключени и поддържани договори, за натрупаните задължения. Защото държавата е мажоритарен собственик на дружеството, а управителят носи цялата отговорност. И мисля, че тези неща стоят в контекста на цялостното решение на проблема със задлъжнялостта на болницата и невъзможността да се изплащат заплати”, каза д-р Младенов.
 
Отсрочиха дълговете за местни данъци на врачанската болница

В неделя, в 12.00 часа във Враца отново ще има протест и така до решаването на казуса с МБАЛ “Христо Ботев” – болницата, която обслужва пациенти не само във Врачанска област, а и от целия Северозапад.