Сградата, от чиято фасада се е откъртила плочка.
Сградата, от чиято фасада се е откъртила плочка. / Община Враца
Силният вятър, който премина през община Враца през последното денонощие остави части от населени места без електрозахранване. Без ток към момента са част от селата Бели извор, Вировско, Върбица, Горно Пещене, Косталево - съобщават от общинската управа. Аварийни екипи на електроразпределителното дружество вече работят по възстановяването на  захранването. В части на населените места Баница, Горно Пещене, Лиляче, Мало Пещене, и Мраморен е прекъснато и уличното осветление. Техниците на Община Враца започнаха отстраняването на авариите.

В следствие на бурния вятър е паднала и облицовъчна плоча от сграда на улица „Стоян Кялъчев“ № 6, където се помещават офиси на частни дружества и компании. Мястото е оградено, за да не паркират автомобили и да не преминават граждани. Собствениците и наемателите на сградата са уведомени за предприемане на действия за обезопасяване на сградата.

Отцепеният район около сградата.
Община Враца

Във връзка с постъпилата прогноза за опасни силни ветрове, съпроводени с ниски температури, е обявен оранжев код за област Враца. В тази връзка на кметове на населените места е разпоредено да извършат проверка на речните корита и язовири, да се следи нивото на водоемите, както и да са почистени дъждоприемните шахти в града.