/ ВМРО-Враца
Кръгла маса по проблемите на българите в чужбина ще се проведе за шести път във Враца. Инициативата започна през 2012г. и се провежда ежегодно на 1 юни, под патронажа на народния представител от ВМРО Красимир Богданов.

ВМРО подпомогна издаването на Алманах „Околчица“

В предишните издания участие взеха представители на различни дружества на българските общности в Македония, Албания, Западните покрайнини /Сърбия/, Банат /Румъния/.

Тази година участие ще вземат Александър Димитровски и Деян Соколов от Сдружение „Македонско - Българско приятелство“, Ервис Талюри - зам.-председател на Дружество за албанско-българско приятелство, Фисник Ходжа - председател на Дружество „Наша Гора“, Саша Златанов и Иван Таков от Културно-информационен център на българското национално малцинство в Сърбия „Звонци-Бабушница“.

Майка на дете с увреждания получи помощ

Очаква се за срещата да пристигне и Алфия Димитрова – председател на Сдружение „Волжки булгари“. Участниците ще представят доклади за дейността на дружеството, което представляват. Ще бъдат обсъдени и възможностите за трансгранично сътрудничество и реализацията на съвместни проекти.

Кръглата маса по проблемите на българите в чужбина ще започне в 14:00 часа в Малката зала на Регионален исторически музей.