/ ВМРО-Враца
Народният представител от ВМРО Красимир Богданов подпомогна издаването на литературно-художествения Алманах „Околчица” за 2019 година. Той изрази недоволството си, че през последните няколко години, издаването на Алманаха и литературното четене при неговото представяне, организирано от дружеството на писателите-Враца е извадено от официалната програма на Ботеви дни, съответно и не е финансирано със средства от Община Враца.

Майка на дете с увреждания получи помощ

„Това е една от най-значимите прояви, съпътстващи дните посветени на подвига на поета революционер Христо Ботев. Тя привлича литературната общност в страната, дава шанс на млади таланти, някои от които са направили своя литературен „пробив“ именно чрез този сборник.

Дарение за клуба по петанк във Враца

Освен това, ежегодно се поместват произведения на български и чужди класици, както и илюстрации от популярни и обичани художници. Не приемам политизацията на културните прояви и смятам, че поне догодина, когато се навършват 40 години от първото представяне на Алманах „Околчица“, оправданието „няма пари“ никой врачанин няма да приеме за сериозно, заяви Богданов.
ВМРО - Враца