/ Дарик, архив
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Мездра съдът е признал за виновни подсъдимите Ангел И. и непълнолетните Ивчо Н. и Цветко Н. за извършено от тях престъпление – противозаконно унищожаване на чужда движима вещ.

На 07 април 2017 г. тримата подсъдими се събрали в дома на единия от тях в с. Елисейна, където консумирали бира. По време на разговора те решили да отидат до имота на фирма „Г.“ и да извършат кражба на електрически проводници, които след това да продадат като отпадък.

Затвор за закана с убийство в с. Галиче

Тръгнали към 19:30 часа, когато се стъмвало, като взели със себе си малка брадва, с която да пресекат кабелите. Насочили са към таблото близо до пътя и към другото, монтирано на бетонна стена.

Започнали да хвърлят камъни по тях, като целта им била да предизвикат късо съединение, след което да отрежат кабелите и да ги вземат. В един момент обаче, едно от таблата гръмнало и се запалило. Тримата извършители се изплашили и побягнали.

Младеж отива на съд за изнасилване на сестра си - тя родила от него

Охранителите от съседен обект видели три волтови дъги, които се образували над имота на фирма „Г.“ и веднага пристигнали на мястото, откъдето горяло. В светлината на фаровете на автомобила забелязали три лица да се отдалечават в посока река Искър, след което съобщили за случващото се на ръководителя на фирмата.

Шофьори, засечени за пореден път да шофират без книжки, влизат в затвора

При извършения оглед на местопроизшествието са били установени уврежданията – унищожено захранващо табло и повредени други две - електромерно и командно. Общата стойност на щетите възлиза на 720 лева.

Разследващите органи са установили извършителите на престъплението, които са се признали за виновни и изразили съжаление за стореното от тях.

Непълнолетен отива на съд за кражба

С присъда на Мездренския районен съд на Ангел И. е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.

Непълнолетните към момента на деянието Ивчо Н. и Цветко Н. са осъдени на „пробация“, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.
 
 
 
Апелативна прокуратура София