/ Община Мездра
Община Мездра приключи проект за енергийно обновление на 13 многофамилни жилищни сгради. Изпълнението на енергоспестяващите мерки се осъществява по проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата му стойност е 1 620 202.92 лв., от които 1 377 172.48 лв. безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а 243 030.44 лв. като национално финансиране. Внедрени бяха ефективни мерки за енергоспестяване в жилищните сгради за значителното намаляване на разходите за електро- и топлинна енергия и повишаване качеството на живот на 74 домакинства в града. 

Започна плащането на местните данъци и такси за 2019 г.

„Това е първият проект, който е насочен целево към нашите съграждани”, каза на заключителната пресконференция кметът на Община Мездра инж. Генади Събков. “За първи път със средства по проект спечелен от общинската  администрация, се инвестират толкова много средства директно в инфраструктура, която касае определени физически лица. Видяха се огромните предимства, а усилията които положиха община, строители, специалисти от техническа служба на общината, дадоха резултати…

Министър Ангелкова: Трябва да посетим Мездра

Не просто променихме външния вид на нашия град, но и имаме реални стъпки в подобряване на жизнената среда и микроклимата за всички останали. Факт е, че това недоверие, което го имаше в началото на проекта, отстъпи място на сериозен интерес от всички наши съграждани“ – допълни още кметът.