/ Община Мездра
Поклонническият поход „Светият път“ достигна Община Мездра. Десетки поклонници от цяла България дойдоха в с. Долна Кремена. Следващите спирки са в селата Горна Кремена и Върбешница.

Поклонниците на Йоан Рилски достигнаха област Враца

Походът стартира от Велик Търново с 20 души поклонници и преминава по пътя, по който преди 550 години са пренесени мощите на св. Иван Рилски - близо 600 км до Рилския манастир.

„Положихме огромни усилия да разработим възможно най-достоверния маршрут и да организираме първия такъв поход от подобен мащаб. Вярваме, че това е поредната крачка в правилната посока за развитие на духовния туризъм, както например поклонници от цяла Европа се стичат по маршрутите до Сантияго де Компостела“, сподели един от главните инициатори на поклонническия поход Евгени Коев.

Поклоннически пешеходен поход „Светият Път” отново ще премине през Мездра и Враца

„Досега не сме имали никакви премеждия по пътя, навсякъде сме приети радушно и топло. Сега сме в пика на третия етап от нашия Път, като ще отбележим финала на третия етап в Черепишкия манастир „Св. Успение Богородично“ на 20 юли. Всеки пожелал може да се включи в похода на всеки етап.