Подобрява се състоянието на момченцето, пострадало при катастрофа
Подобрява се състоянието на момченцето, пострадало при катастрофа / Дарик - архив

Здравословното състояние на 10-годишното дете, което бе блъснато от неправоспособен шофьор в с. Бъркачево в петък вечер, се подобрява. Това съобщиха за “Дарик” от врачанската болница, където то бе настанено за лечение с опасност за живота. Към момента момченцето е в съзнание, стабилизирано е, храни се самостоятелно и не се налага транспортирането му в друга болница, уточниха от здравното заведение във Враца. Детето е с гръдна травма и контузия на белия дроб.

Катастрофата, при която то пострада, стана около 17.20 ч. на 23 септември. Лек автомобил “ВАЗ 2104” връхлита върху момченцето, което в този момент се намира на пътното платно. Пътят обаче не е асфалтиран никога и целият е в пръст и трева. Колата е управлявана от 27-годишен мъж от с. Бъркачево, който е неправоспособен шофьор. Направената му проба за алкохол с дрегер е отрицателна.

Детето е транспортирано първо в Центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина, след което е преведено и настанено в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение “Христо Ботев” във Враца.