Победа за врачанските тенисисти
Победа за врачанските тенисисти / netinfo

Възпитаниците на Пламен Тушлеков разгромиха отбора на Мездра с 6:1. Срещите се играха на откритите тенис кортове на комплекс “Ботев 92”. Два успеха записа Кристиян Дойчинов срещу Георги Горанов с 6: 0 и 6:1и Константин Дилов с 9:7. При момичетата Магдалена Николова надигра с 2:1/ 6:2/ 4:6 и отказване при 2:0 сета Ингрид Савова.

Монтана беше домакин на VI кръг от държавното първенство по силов многобой. Седем от най-силните мъже на България направиха ефектна демонстрация на възможностите си пред публиката на пл. “Жеравица”. Първенството, което и тази година се провежда под мотото “Силните срещу дрогата”, откри кметът на община Монтана Златко Живков, който връчи купи и призове на победителите.

Момчетата от Българската федерация на силовите атлети “Iron man” се състезаваха в дисциплините: “Теглене на камион” (с тегло 5 т на 20 м без помощно въже), “Обръщане на гуми” (с тегло 420 и 600 кг), “Кръгът на Конан” (тежест от 350 кг), “Камъните на Атлас” от по 130 и 160 кг), “Хеви лог” (с тежест 160 кг) и “Кръст”. В последната дисциплина беше записан и нов национален рекорд. Христо Милчев издържа тежестите 1 минута и 5 секунди.

Най-младият състезател на федерацията на силните мъже в България е Милчо Пламенов от Монтана, който достойно представи града си при домакинството. Пламенов е едва 20 годишен и за първи път от началото на състезателната си кариера в силовия спорт успя да се класира на 3 -то място с актив от 21.5 точки. Оспорвана беше борбата за второто място между Милчо Пламенов, който водеше във временното класиране в първата половина на състезанието и Димитър Стоянов, който във втората част успя да навакса изоставането и да завърши втори с 30.5 точки. VI кръг от държавното първенство по силов многобой в Монтана пропусна абсолютният шампион на федерацията Стоян Тодорчев. При отсъствието му единствен претендент за първото място и безспорен фаворит на кръга стана Владимир Ризов, който събра 39 точки.

Състезателите по джудо от спортен клуб “Слава'83” се завърнаха в Монтана със 70-сантиметрова купа, спечелена на международния турнир в румънския град Турну Северин. В него сили премериха 25 отбора от Унгария, Латвия, Молдова, Сърбия и Румъния. При четвъртото си участие в турнира възпитаници на треньора Ташко Танов взеха общо 30 медала, като се класираха на първо място при девойките, а при юношите останаха на второ. В крайното комплексното класиране монтанският клуб се нареди на първо място.