Връшка чука
Връшка чука / ОД на МВР Видин
Видинската полиция организира акция на Граничния контролно - пропускателен пункт Връшка чука на 16 август. Поводът е инициатива на дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР по проект "Остани чист, кажи НЕ на корупцията!".
Дейността е насочена към преминаващите през граничния пункт граждани, които ще бъдат анкетирани с цел проучване на техните нагласи  относно работата на служителите от МВР.
Доброволци ще презентират пред тях възможните канали за подаване на сигнали за корупция и неправомерни действия от страна на служители на МВР.
Целта е повишаване информираността на хората и общественото доверие в работата на полицейските служители и държавната администрация.
Кампанията стартира през м.юни на ГКПП Дуранкулак-Вама Веке, а през м.юли инициативата продължи на ГКПП Дунав мост Русе-Гюргево.
На 16 август, на ГКПП-Връшка чука, ще участват представители на организатора на проявата – Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, както и партньорите им по проекта от сектор „Вътрешни работи“ при Министерството на вътрешните работи на Република Сърбия.