Община Враца получи сертификат за кредитен рейтинг
Община Враца получи сертификат за кредитен рейтинг / netinfo

Сертификат за присъден кредитен рейтинг от „Българска агенция за кредитен рейтинг” получи Община Враца. Оценката е извършена от месец март до месец май тази година по заявка на кмета инж. Тотю Младенов.

Дългосрочния и краткосрочен рейтинг показват стабилна перспектива, но въпреки това има и така наречения “риск неблагоприятни промени в икономическата среда”, който може да понижи способността на общината да посреща задълженията си. В дългосрочната рейтингова скала за оценка, сме класирани на четвърта позиция (оценка ВВВ) по десетстепенната скала. Чрез присъждането на кредитен рейтинг се дава публична информация за степента на риск. Той е изключително полезен за всяка община, тъй като се посреща положително от финансови институции и инвеститори. В същото време е и доказателство за публичността и ефективността на местната власт.

“Актуализацията на кредитния рейтинг се извършва ежегодно. Целта на нашата финансова политика е да получим по-висока оценка догодина”, заяви кметът на община Враца инж. Тотю Младенов.