Множество регистрационни номера на автомобили открити в кола
Множество регистрационни номера на автомобили открити в кола / Дарик Враца - арихв

Служители на полицията откриха регистрационни номера на леки автомобили, натоварени в „Опел Астра“. Колата, управлявана от Г.К., на 49 години, от с.Гложене е спряна за проверка в същото село. При проверката се оказало, че номерата на автомобила са подменени. В автомобила полицаите намерили и други регистрационни табели, издадени за други леки автомобили. Образувано  е досъдебно производство.

В същия ден, служителите на реда засекли и товарен автомобил „Мерцедес“ с фалшиви номера. Камионът е спрян във Враца по време на специализирана операция по метода „Широкообхватен пътен контрол”. При проверката е установено, че регистрационните табели са от лек автомобил „Фолксваген”. По случая  е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са проверени общо 141 МПС, а установените нарушения – 32. Най-голям е бил броят на водачите с нередовни документи – 13, следват тези без колани – 8, без винетки – 5, технически неизправни автомобили -2, толкова са били и неправоспособните водачи, един е бил без „гражданска отговорност“.