Коледен базар в Монтана - архив
Коледен базар в Монтана - архив / Петя Димитрова
Младежка банка – Монтана организира благотворителен Коледен базар по повод настъпващите празници. Той ще се проведе от 17 /понеделник/ до 21 декември /петък/ 2018 г. във фоайето на Общинския младежки дом в областния град.

На базара ще бъдат предложени картички с коледни мотиви, изработени ръчно с т. нар. „квилинг“ техника. При нея върху самите картички се залепват различни фигурки – цветя, пеперуди, дръвчета и др., създадени чрез навиване на хартия със специални инструменти. Всички любители на приложното изкуство ще могат да се насладят на уникалните творения и да подкрепят Младежка банка – Монтана като закупят  коледни картички. Базарът ще работи всеки ден от 17.00 до 20.00 часа. Произведенията са дело на Силви Лазаров – доброволец към Младежка банка - Монтана.

Посетителите на базара ще имат възможността да се сдобият и с първото издание на единствения до момента по рода си Сборник с младежки авторски творби, създадени по проект на Младежка банка - Монтана. Събраните от продажбата средства ще бъдат използвани за финансиране на други младежки инициативи.

Проектът Младежка банка – Монтана се реализира благодарение на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ /ФРГИ/ с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.